Ройбуш
Ройбуш (ройбос) перекладається як "червоний кущ". Для виробництва чаєподібного напою ройбуш, який ще називають бушменським чаєм, йде голкоподібне листя чагарника сімейства бобових, яке росте і культивується тільки в Південній Африці, в Кедрових горах за 200 км на північ від Кейптауна.
Ройбуш є чудовою альтернативою традиційним чаєм та кавою. Він має свій неповторний смак і аромат.
Корисні властивості ройбушу.
Корисних властивостей у бушменського чаю хоч греблю гати. Він насичений практично всіма корисними мікроелементами та вітамінами. Настій ройбуша містить антиоксиданти, вітаміни С, Е та Р, А, а також залізо, калій, кальцій, магній, фторид, мідь, цинк, марганець та натрій.
Ройбуш є джерелом натурального тетрацикліну, що робить його чудовим бактерицидним засобом. Також він сприяє травленню, зміцнює стінки кровоносних судин, знижує артеріальний тиск, використовується як відхаркувальний та протиглистовий засіб, а також для лікування алергій та профілактики карієсу.
На відміну від звичайного чаю або кави, ройбуш не містить ні кофеїну, ні таніну, що дозволяє пити його у будь-який час доби та в будь-якій кількості, не побоюючись безсоння чи зневоднення організму. Це також робить ідеальним напоєм для дітей, новонароджених і мам, що годують.
Ройбуш є чудовою альтернативою традиційним чаєм та кавою. Він має свій неповторний смак і аромат.
Корисні властивості ройбушу.
Корисних властивостей у бушменського чаю хоч греблю гати. Він насичений практично всіма корисними мікроелементами та вітамінами. Настій ройбуша містить антиоксиданти, вітаміни С, Е та Р, А, а також залізо, калій, кальцій, магній, фторид, мідь, цинк, марганець та натрій.
Ройбуш є джерелом натурального тетрацикліну, що робить його чудовим бактерицидним засобом. Також він сприяє травленню, зміцнює стінки кровоносних судин, знижує артеріальний тиск, використовується як відхаркувальний та протиглистовий засіб, а також для лікування алергій та профілактики карієсу.
На відміну від звичайного чаю або кави, ройбуш не містить ні кофеїну, ні таніну, що дозволяє пити його у будь-який час доби та в будь-якій кількості, не побоюючись безсоння чи зневоднення організму. Це також робить ідеальним напоєм для дітей, новонароджених і мам, що годують.
в виде галереив виде списка
Як правильно готувати напій.
Сухе листя ройбуша дуже легке на вагу, тому витрачається воно досить економно. Зазвичай, на чашку беруть 1 ч. л. сухого листя, заливають їх окропом і настоюють 4-5 хвилин. Ройбуш, на відміну звичайного чаю, добре переносить кип'ятіння, оскільки процес вилучення з нього поживних речовин і мікроелементів досить тривалий. Так що заварювальний чайник із цим напоєм можна поставити в мікрохвильову піч або на плиту.
Заварювати листя ройбуша можна кілька разів, причому смакові якості напою від цього не погіршуються. Напій однаково гарний як гарячий, так і остиглий. Можна пити його навіть із льодом.
Сухе листя ройбуша дуже легке на вагу, тому витрачається воно досить економно. Зазвичай, на чашку беруть 1 ч. л. сухого листя, заливають їх окропом і настоюють 4-5 хвилин. Ройбуш, на відміну звичайного чаю, добре переносить кип'ятіння, оскільки процес вилучення з нього поживних речовин і мікроелементів досить тривалий. Так що заварювальний чайник із цим напоєм можна поставити в мікрохвильову піч або на плиту.
Заварювати листя ройбуша можна кілька разів, причому смакові якості напою від цього не погіршуються. Напій однаково гарний як гарячий, так і остиглий. Можна пити його навіть із льодом.