Чорний ароматизований чай
Наш чай ароматизується виключно натуральними способами Німеччини. На сьогоднішній день Німеччина займає лідируюче місце за якістю та асортиментом ароматизованого чаю. Сировина для ароматизації (ягоди, фрукти, квіти) переважно поставляються зі Східної Європи.
Натуральна ароматизація
Ароматизатором виступають квіти або плоди, які домішують до чаю на період сушіння. Поки суміш висихає до готовності, чай вбирає ефірні масла і набуває легкого аромату, після чого квіти і плоди прибирають.
Ароматизація екстрактами
У чай, що підсихає, додають екстракт (витяжку, масло) плодів, ягід або квітів, чий аромат потрібно передати напою. Щоб отримати екстракт, компоненти поміщають під прес, а речовину, що вийшла, випарюють. У такий спосіб ароматизують знаменитий Ерл Грей — чорний чай з олією бергамота.
Додавання натуральних компонентів
До чаю додаються гілки, листя, ягоди, пелюстки, шматочки плодів тощо. Безпосередня ароматизація відбувається вже у процесі заварювання напою.