Пуер
Пуер - легендарний китайський чай, який отримав свою назву на честь однойменного селища, де було винайдено технологію його виготовлення. Основою для справжнього чаю пуер є листя диких чайних дерев (саме дерев, а не кущів), які зволожуються парою, складаються в бурти і витримуються близько місяця при певній температурі в спеціальних приміщеннях. Потім чай просмажують, пакують і зберігають вже більш тривалий час: від 1 року до 5 років. Чим більший термін витримки, тим корисніший і цінніший пуер.
Пуер – ферментований чай. Тобто пуер є "живим" препаратом, в якому постійно протікають процеси ферментації. З кожним роком витримки пуер набуває нового смаку та кольору. Як відомо, "на смак і колір товаришів немає", тому комусь подобається молодий пуер, а хтось віддає перевагу більш витриманому.
Пуер – цілющий чай. Клінічні дослідження підтвердили, що пуер покращує функції травлення, прискорює метаболізм, знижує рівень холестерину. Крім цього (і зараз кількість шанувальників чаю різко зросте), пуер допомагає у боротьбі із зайвою вагою при його регулярному споживанні за 2-3 місяці можна скинути до 12 кг. Деякі джерела стверджують, що пуер здатний навіть запобігти виникненню онкологічних захворювань.
Бадьорить сильніше, ніж кава. Нормалізує обмін речовин, знижує підвищений тиск, зменшує вміст холестерину в крові, покращує стан шкіри, допомагає боротися із зайвою вагою.
Пуер – ферментований чай. Тобто пуер є "живим" препаратом, в якому постійно протікають процеси ферментації. З кожним роком витримки пуер набуває нового смаку та кольору. Як відомо, "на смак і колір товаришів немає", тому комусь подобається молодий пуер, а хтось віддає перевагу більш витриманому.
Пуер – цілющий чай. Клінічні дослідження підтвердили, що пуер покращує функції травлення, прискорює метаболізм, знижує рівень холестерину. Крім цього (і зараз кількість шанувальників чаю різко зросте), пуер допомагає у боротьбі із зайвою вагою при його регулярному споживанні за 2-3 місяці можна скинути до 12 кг. Деякі джерела стверджують, що пуер здатний навіть запобігти виникненню онкологічних захворювань.
Бадьорить сильніше, ніж кава. Нормалізує обмін речовин, знижує підвищений тиск, зменшує вміст холестерину в крові, покращує стан шкіри, допомагає боротися із зайвою вагою.
в виде галереив виде списка
Заварюємо чай у скляному або фарфоровому чайнику (глиняний не підійде, інакше потім будь-який чай з нього нагадуватиме пуер). Якщо хочете досягти очищувального ефекту, пити цей чай потрібно без цукру. Від плитки пуера ножем відокреміть шматочок розміром 2-3 см, помістіть його в холодну воду, потім злийте її і заваріть чай. Вода повинна бути м'якою, з температурою 90-95 С. Хороший пуер можна заварювати неодноразово. Для першої заварки потрібно від 10 до 30 секунд, наступні дві-три заварки дають насичений настій за дуже короткий час.