Ароматизированный кофе в зернах - 20% Арабика, 80% Рабуста Премиум
Історія ароматизованої кави починається практично одночасно з самим кавовим напоєм. У ті далекі часи цукру ще не знали, сортів кави, які мали б свій "переливчастий" аромат не було. І люди використовували різні прянощі, фрукти, насіння та квіти для пом'якшення гіркоти та надання особливого аромату кавовому напою. Всі стародавні ароматизатори використовували як у свіжому, так і в сушеному вигляді, додаючи в каву безпосередньо під час приготування або укладали в ємності, де зберігалися зерна та кавовий порошок. У сучасному розумінні ароматизована кава - це кава, якій надали додатковий аромат, а іноді й присмак (диня, вершки, малина, кокос, мигдаль тощо). Для ароматизації використовують хімічні ароматизатори, ідентичні натуральним або, у більш дорогому варіанті, натуральні витяжки та екстракти. Але в обох випадках алкоголь та шкідливі для здоров'я речовини виключені.
Як відбувається насичення кави ароматом?
У кожного виробника може бути своя секретна технологія, але в цілому це відбувається так: порожні банки, пакети та пакетики (упаковка) їдуть на спеціальній лінії і на них з пульверизатора (щось подібне) розпорошується дрібний водний пил із розчиненим ароматизатором. Тара їде далі, наповнюється кавою та герметично упаковується. У деяких випадках розпилення ароматизатора поєднують із засипкою кави. Тоді кава не лише пахне, а й має присмак (карамелі, амаретто, трюфелі тощо).
Купаж арабіки та робусти Преміум